Cefina

Cefina
Doneer met iDeal

Zorg en Beveiliging voor jeugd en jongeren

Cefina koestert de 2 Joodse dagscholen waar dagelijks enkele honderden kinderen profaan en daarnaast  Joods onderwijs genieten. Joods Bijzonder Onderwijs (JBO) is de grootste van de twee, hier genieten dagelijks vele kinderen van verschillende Joodse achtergronden en vanuit diverse landen gezamenlijk scholing. De allerkleinsten gaan naar kinderdagopvang Simcha als ze 4 jaar worden stromen ze door naar de lagere school Rosj Pina.Het onderwijs daar sluit weer naadloos aan op dat van de middelbare school Maimonides.

Al jarenlang heeft Cefina een groot deel van de beveiligingskosten van JBO vergoed. Op deze manier kan het JBO de schoolbijdrage  voor de ouders op een redelijk niveau houden. Stichting Joodse Kindergemeenschap Cheider is geen aangesloten instelling van Cefina, toch heeft Cefina besloten ook  jaarlijks een bedrag aan de beveiliging van het Cheider bij te dragen.

Ook de jeugdverenigingen Bne Akiwa en Haboniem ontvangen beiden jaarlijks substantiële bedragen om onder andere de wekelijkse activiteiten en periodieke machanot (kampen) te kunnen financieren. De aangesloten instelling via welke zowel Bne Akiwa en Haboniem ontvangen is het overkoepelende “Hachsjara & Aliyah”. Mede dankzij Cefina kunnen verenigingen de participatiekosten voor hun activiteiten dusdanig aantrekkelijk blijven dat alle kinderen kunnen participeren.

Bovendien neemt Cefina 50% van de totale beveiligingskosten van de jeugdbewegingen voor haar rekening

Sinds 10 mei 2012 heeft SH Mokum, een Joods studentenhuis haar deuren geopend en natuurlijk zijn per direct alle kamers in gebruik. De oprichting van dit unieke studentenhuis met kosjere mensa is mede mogelijk gemaakt door Cefina.

 

Verstuur een E-Card
Verstuur een E-Card Verstuur een E-Card
Verstuur een E-Card