Cefina

Cefina
Doneer met iDeal

Geef om Joods Nederland

Cefina werd in 1946 opgericht uit een samenwerkings verband van Joodse instellingen in Nederland met als doel om gezamelijk geld in te zamelen. Vandaag de dag doet Cefina dat nog steeds. Cefina wil de Joodse Zorg en noodzakelijke Beveiliging van de aangesloten instellingen nu en in de toekomst waarborgen. Samen staan we sterk was de gedachte en zo is het nog steeds.

De bij Cefina aangesloten instellingen zijn nagenoeg de laatste Joodse instellingen in hun soort in Nederland en wat ze linkt en zo bijzonder maakt is vooral één ding: de NEDERLANDS JOODSE IDENTITEIT. Zorgverlening met Nesjomme! Cefina helpt haar instellingen om juist die Joodse identiteit te kunnen behouden, nu anno 2015 maar vooral ook in de toekomst.

Naast financiering voor Joodse zorg staat Cefina voor de financiering van BEVEILIGING. Beveiliging is een ongevraagde, maar noodzakelijke kostenpost niet alleen voor de bij ons aangesloten Joodse instellingen, het is een kostenpost bij alle Joodse evenementen. Cefina financiert beveiliging rechtstreeks aan haar aangesloten instellingen, maar ook middels de opgerichte stichting Financiering Beveiliging Joods Nederland. Op deze manier kunnen allerlei openbare Joodse activiteiten financieel gesteund worden waar het gaat om de veiligheid van de bezoekers. Zo staat Cefina bijvoorbeeld al jaar en dag garant voor de beveiliging van Jom haVoetbal. 

Geef daarom ook aan Cefina via IBAN NL91INGB0000191800

 

Verstuur een E-Card
Verstuur een E-Card Verstuur een E-Card
Verstuur een E-Card